måndag 8 april 2013

Stora inköpsdagen :P

Ja då var det äntligen klart, idag har vi varit på banken och lånat pengar till husköpet. Alla papper är påskrivna och på rätt plats, nu är gården våran.. eller bankens :P Känns så himla skönt, nu har vi koll på vad som ska ut varje månad. Har varit ett himla väntande på den här dagen, inte för att jag tror att jag kommer att sluta spara pengar och fundera på om nästa inköp verkligen är nödvändigt. Men magkänslan är bättre, nu ska det inte ut mer summor för pantbrev och pappersskrivning av lantmäteriet osv. Härligt fast samtidigt väldigt konstigt att vara med ett så stort lån. Fast det kunde ju ha varit fantastiskt mycket större om vi hade valt att köpa skogen också :)

Så nu kommer det att se ut såhär ett tag framöver hemma hos oss. Här ska göras en riktig buget, framför allt så att vi kan renovera utan att känna att vi köper in för mycket på en gång. Koll på ekonomin - ja tack! :)


Efter att vi varit på banken så bestämde vi oss också för att köpa en sak vi gått och funderat på ett tag nu, en balplastare. Vi har stått i valet och kvalet mellan att göra i ordning hötorken för att ta in hö/höbalar alternativt köpa en balplastare och bala ensilage/hösilage. Det har varit väldigt svårt att hitta en balplastare inom en rimlig prissumma, den är avsedd för att bala små balar kan tilläggas :) Men den här fick vi till vad vi tycker är ett riktigt bra pris. Problemet nu är att den står i Tararp, så det är en bit den ska fraktas innan vi har den hemma. Men än ska inte höet skördas så det ska nog gå vägen.
En annan rolig nyhet är att mina föräldrar köpte en balpress i dagarna, inte heller ny men betydligt fräschare än den balpressen som vi kört med hittills. Så i sommar ska de balas och plastas, i massor. Vet ni av någon som är intresserad av små ensilage/hösilage balar får ni hemskt gärna kontakta oss :) För det lär som vanligt bli mer än vad som går åt på gårdarna här hemma, måste helt enkelt utöka med fler djur ;P



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar