söndag 14 april 2013

Innertak i vardagsrum, check!

Blev inte jättemycket gjort i veckan mer än bankbesöket, vi har pysslat på lite från Högbäck. Undersökt startstöd, återvinning av balplast och företagscoach. Vet inte om vi har hunnit bli så hemskt mycket klokare men på tisdag ska vi träffa en företagscoach från LRF i alla fall. Ska bli väldigt spännande, även om jag inte riktigt har fått kläm på vad vi ska få ut av saken. Inte riktigt bestämt vad jag ska ha för förväntningar på det hela. Tror egentligen att de är ganska höga, men som vanligt försöker jag att inte hoppas för mycket. Är så himla tråkigt när möten inte lever upp till mina förväntningar :) Men får väl säga att förhoppningsvis får vi svar på många av våra frågor. Hoppas såklart också att få hjälp med våra ideér, hoppas att han tycker att dom är bra och supportar oss på rätt väg.


Helgen började med städning.. städning, städning, städning. Är helt hopplöst det här när man ska hinna med mer än vad man har tid med. Huset i Högbäck blir verkligen bortglömt, har inte städat ordentligt på allt för länge. Mår dåligt av det gör man också, ett stökigt hus är inget man får ro i. Inte jag i alla fall :) Så nu blev det storstädning, från golv till tak.
Blev dock en paus mitt i städningen för att åka till Långsjö och titta lite på dagens första projekt där. Fälla två stycken björkar. Det här med att fälla träd bland hus tycker jag ärligt talat är rätt så obehagligt, har nog sett för många filmklipp då träd hamnat på fel ställen och folk gjort illa sig. Men lite mäktigt är det ju nät träden faller, inte minst ljudet. Hur som så åkte jag till Långsjö för att titta på när min morbror hjälpte oss att fälla de två björkarna som stod mitt på gården. Det hela gick väldigt bra även om jag tyckte att det såg ut som att det första trädet skulle falla över traktorn. Är ju bara att konstatera att min morbror kan sin sak, och att han är supersnäll som hjälper oss. Tog reda på träden gjorde han också, lite mindre jobb för oss - skönt! :)



Lördagkvällen ägnade vi åt att spika innertak i vardagsrummet. Gick riktigt bra men vi valde att avsluta innan vi blev allt för trötta. Bjuder på en liten film, såhär kan det se ut då vi renoverar. När Petter inte behöver hållhjälp i taket passar jag och voffe på att leka lite. Han är ju så galet gullig ^^


Idag satte vi innertaket klart, så skönt att ha det färdigt. Känns som att vi gjort klart grovjobbet nu. Säger Petter i alla fall :P Han upplyste mig idag om jobbet med fönstren.. som jag bevisligen missat helt. Känns lite jobbigt med sådant pyssel, fönstren och elementen. Eftersom jag helst ser att vi byter både fönster och element. Förstår såklart att det kanske inte riktigt är rimligt att göra precis just nu. Det är saker som kostar en del och vi har bestämt att vi prioriterar att lägga om taket - läker nämligen in lite såhär på våren. Ja, helt enkelt tungt med jobb som känns onödigt eftersom sakerna ska bytas ut snart :)
Vi började diskutera lite kring elementen, Petter har inte riktigt varit inne på att byta dom eftersom han gillar de gamla elementen. Jag däremot har ett sorts symmetri-sinne som kanske inte är helt nyttigt. Tycker att det är väldigt störande att alla element i huset är olika - vill ha samma - lika - överallt :P
Så just nu håller Petter på att ringa runt och kolla upp saken, sen får vi såklart titta på vad det skulle kosta om det är möjligt utan att dra om alla rör. Hoppas hoppas hoppas att vi kan byta element, men jag ska inte vara omöjlig om det blir bökigt.

Eftersom vädret varit helt underbart idag passade jag på att ta med skidorna och stamkvistningssågen till Långsjö. När vi var klara med innertaket så åkte jag och Bosse ut i skogen en sväng. Vet inte om han var lika fascinerad som sist vi stamkvistade tillsammans, men jag tyckte att det var trevligt :P Blev inte något väldigt ambitiöst arbete i skogen, inte det lättaste att stamkvista på skidor där marken lutar ganska ordentligt :) Vi märkte att bina har vaknat också, jisses vilket surrande det är runt kuporna. Står man stilla på gården så hör man dom tydligt, bara man vet vad det är. Tycker nog fortfarande att dom är lite läskiga, men hoppas att vi kan komma överens med dom under sommaren :)

Annars har jag ägnat tid åt att kolla lite på vår ekonomi. Är inte riktigt lätt att räkna ut i förväg men jag försöker. Tanken är såklart att vi ska få lite bättre koll på våra pengar. Lägga undan en lagom del till renoveringen och en lagom del till lånen. Spara där det behöver sparas, vi har varit duktiga på det innan. Men kräver ju att man har lite koll på sina utlägg också :) Så det ska vi jobba på nu, koll på utlägg och pengarna på rätt ställe. Hoppas såklart på att kunna renovera i lagom takt, det är målet. Och att minska på lånen, såklart.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar