söndag 13 januari 2013

Utemiddag

Utemiddag, vilket idag absolut inte innebär att äta utomhus utan att äta på restaurang. Typ minus 21 grader, vilket imorse innebar 7 grader i vårt kök.. vilket är det kallaste rummet men lovar att det inte var många grader varmare i de andra rummen. Vi sover just nu i vardagsrummet där det iaf finns 3 element och kanske håller sig på iaf 12-13 grader :P Ja, sammanfattningsvis var det hemskt skönt att åka hemifrån och äta middag idag.

Blev inte någon lång middag men sådär lagom bara för oss två att sitta och prata. Vi kom snabbt fram till att vi varit hemskt dåliga på att unna oss saker. Nu med renoveringen och allt, eller renoveringarna som det varit på slutet så har vi inte direkt gjort så mkt annat. Det är väldigt sällan vi åker bort, gör vi det så är det ofta för en Ikea-resa eller något annat högst kopplat till renoveringen. Men nu fick vi iaf en stund, tillsammans i lugn och ro på en restaurang, vilket var hemskt trevligt. Inte för att vi på något sätt kom ifrån renoveringen - nej tvärt om. Vi planerade för fullt :P

Vi har pratat om sovrum och toalett på övervåningen, det blir nog nästa steg. Vilket förhoppningsvis kommer att innebära ett inflyttningsklart hus. Eller iaf när sovrummet är klart, toalett har vi ju även om den verkligen skulle behöva renoveras så kanske det får vänta tills efter sommaren. Lite beroende på hur snabba vi är såklart.. och ekonomin :P

Snilleblixten gällde dock lagården, vi har som planerat lite hit och dit hur djuren ska stå osv. Men när min kusin var på besök så började vi prata om omklädningsrum med tvättmöjligheter. Jag har hela tiden tänkt mig en groventre i huset och har väl tänkt att det löser sig det där med lagårds/arbetskläder. Men ju mer jag tänkt på detta desto bättre skulle det faktiskt kännas med ett riktigt bra omklädningsrum med tvättmöjlighet ute i lagårn. Tanken är att komma in direkt i omklädningsrummet från porten och sedan har vi en liten sluss med disk/mjölkersättningsförberedning, för att därefter komma in till djuren. Känns som en toppenlösning, verkligen. Hoppas bara att det fortsätter att kännas lika bra när vi mätat upp och planerar vidare.

I sovrummet kommer vi mest troligt att riva alkoven och de platsbyggda garderoberna, för att bygga nya garderober.. :P Men med skjutdörrar, å vad jag älskar skjutdörrar. Kommer att bli toppenfint.
Sovrummet närmast det stora sovrummet kommer att få bli badrum. Där tror vi i dagsläget att tvättmaskinen kommer att hamna. Idag diskuterade vi lite kring att stjäla en bit av sovrummet för att få tvättmaskinen "infälld" i väggen på badrumssidan. Detta eftersom rummet är rätt smalt och vi gärna skulle vilja klämma in ett ordentligt badkar. Nu har vi inte mätat och planerat klart riktigt där men det kändes också som att det kunde bli en riktigt bra lösning, då finns ju faktiskt möjlighet att gömma bort tvättmaskinen bakom ex.. en skjutdörr :P Den som lever får se men planera är alltid roligt.

Vidare pratade vi väldigt mycket om gårdsbutik, även om det känns väldigt långt bort i dagsläget så skulle det vara fantastiskt roligt. Det gamla bostadshuset kan bli så mycket bra bara vi har tid och ork att fixa upp det. Vi har pratat om att ha gårdsbutik på nedervåningen, om huset går att rädda på salsidan så blir det typ lounge/matsal där. Uppe kommer det att bli övernattningsrum, tänk va mysigt det skulle vara!

Planerna är många och blir verkligen inte färre, det är då ett som är säkert! :P

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar