fredag 12 juli 2013

Över 800 balar

Ja rubriken sammanfattar den senaste veckan, gud vad vi har jobbat på med höet.
Slitigt som tusan men börjar närma sig de sista åkrarna nu iaf :P strax över 800 balar har vi fått ihop, de väger mellan 25-30 kg styck så det är närmare 20 ton - vilket som vanligt känns rätt galet :P Går aldrig riktigt att förstå hur många ton man har burit och lyft omkring innan sommaren är slut, är också svårt att förstå att våra små djur ska sätta i sig det mesta av detta innan nästa sommar ^^ Kan ju tillägga att det inte bara är våra muar som ska tugga hö utan även min mammas får :P
Lite blandade bilder från dagarna som gått, har haft otroligt fint väder på nätterna då vi varit uppe och grejat. Allt från regnbåge till supervacker solnedgång, är ju hemskt mysigt med slåttern även om det är jobbigt.
I onsdags kom köket, allt utom bänkskivan som kommer i början på nästa vecka. Så det har vi nu stuvat in så gott det går, blev rätt mycket kartonger :P Och igår målade jag första varvet på muren (vilket egentligen var poängen med kortet). Var en strukturfärg som då definitivt är det konstigaste jag någonsin målat med, var som spackel i konsistensen. Men det ska nog bli toppen, blev lite flammigt första varvet men förhoppningsvis blir det slätt och fint efter andra :)

Måste väl skriva lite om veckans mindre roliga händelse också. På onsdag fick Juni nämligen en dödfödd kalv, hon var beräknad att kalva för ca 3 veckor sedan. Men ingen kalv kom, ingen mage blev rund och inget juver fick hon heller. Eftersom ultraljudsundersökningen vi gjorde för att konstatera att hon var dräktig gjordes så tidigt kändes det rimligt att något gått tokigt rätt tidigt i dräktigheten. Visade sig ju då att fallet inte var så, minst halva tiden måste då ha gått om inte mer. Lilla kalven som föddes var röd och en kviga - precis som vi önskat oss. Det hela kändes jättesorgligt och jobbigt, inte roligt för mamman muen heller. Inte så lätt att föda en kalv alldeles för sent även om den var liten.
Det hela har då gått hemskt bra efteråt iaf, vi var ju oroliga för att hon skulle dra på sig någon infektion eller få några andra problem. Men feberfri är hon och verkar bara pigg och glad, bossar på i hagen med Zune och ropar på oss då hon tycker att det är för lite hö i foderhäcken :)














Inga kommentarer:

Skicka en kommentar