måndag 25 februari 2013

Om förra måndagen var botten är denna toppen!

Ja, en vecka sedan jag skrev något sist.. tiden går tydligen åt till annat :P

Vad har hänt, ja det tog några dagar att hämta sig från allt vattenläckage. Det som droppade in i vardagsrummet kom mest troligt från termostaten i elementet, vilket väl egentligen kändes bra. Nu hoppas vi att det är tätt och att vi inte behöver bekymra oss om det något mer. Problemet med avloppet är inte löst och verkar inte lösa sig själv genom att vi ignorerar det heller, men något vi skjuter på framtiden tillsvidare iaf.



När det kändes som att vi var hyfsat säkra på att inget mer vatten skulle komma droppande genom taket så började vi gipsa. Det började vi väl egentligen med först i förrgår, det var lite pyssel med eldosor och sådant som skulle bli klart först. Sedan har allt flutit på som en dans. Vi var nog båda beredda på att det här med gipsningen skulle ta en himla massa tid men nu har vi hunnit med att gipsa vardagsrummet helt klart och också hunnit in en bit på köket.


Ikväll tvingade vi oss iväg och vips så hade jag spacklat klart hela vardagsrummet medan Petter gipsade i köket. Vet inte riktigt hur det gick till men helt plötsligt var det väldigt roligt att spackla. Minns inte alls att jag tyckte att de va skoj men.. de var det! :P Hoppas verkligen att slipningen kommer att bli lika rolig.


Så just nu känns det toppen, det går snabbt och smidigt. Inte allt för mycket krångel. Sådant som brukar strula har gått väldigt enkelt. Bland annat skulle vi dra in flexslang i en vägg bara genom spånet, vi kom fram till att det kanske skulle fungera om vi drog in ett metallband som styrning. Kändes inte riktigt klockrent men det gick så himla smidigt! Är kanske inte meningen att det ska gå tungt för oss hela tiden iaf :)



Lite motgång måste jag dock erkänna att vi haft även under denna vecka, vi köpte en billig handöverfräs för att kunna fräsa in flexslang i väggarna för eldragningen. Denna gav upp helt nu när vi tog nya tag, vilket slutade med att Petter har fått såga med tigersåg och cirkelsåg. Sedan har vi fått använda stämjärn för att ta ur det sista så att slangen skulle rymmas. Lite pyssel men tycker ändå att det gått förvånansvärt bra.


Måste också bjuda på en bild från igår kväll, vi hade familjemiddag hemma i Högbäck och gräddade pizza i bagarstugan. Så himla mysigt. Dessutom har ju helgen bjudit på vackraste vädret på länge, helt klart något som gjort mig på bra humör. Solklara dagar med plusgrader och lagomt kyliga stjärnklara kvällar - underbart! 


Känner också att det har blivit en liten grej att ha med minst en bild på Bosse per blogginlägg. Men han är ju bara så himla påhittig den lilla knashunden. I helgen hittade han förpackningen till flexslang som tydligen var en superbra säng ^^ Bara ett av veckans knasiga påhitt.
Tidigare i veckan så klev jag upp en morgon och letade efter mina tofflor. Den ena stod där jag lämnat dom nedanför sängen, den andra var borta. Detta är inte jätteovanligt eftersom Bosse gillar att bära runt på saker som vi lämnar framme, ffa skor, sockar och tofflor :P Jag började kolla i Bosses säng, under köksbordet, i vardagsrummet.. tofflan var spårlöst försvunnen. Tillbaka i sovrummet kolla under sängen, inte det. Gav upp och då såg jag ...


Han hade ställt den på Petters huvud! Mycket påhittig hund :)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar