måndag 18 februari 2013

Motgång


Idag köpte Petter gips, 20 skivor blev det till att börja med. De var så många vi kände att vi kanske skulle orka med att bära in i huset efter middagen. Passade på att bjuda min bror på middag i utbyte mot lite bärhjälp. Härligt tycker jag med både sällskap och hjälp, bara plus! :)


Dock fick vi avbryta mitt i skivbärningen för att undersöka ett nytt vattenläckage. Mitt i vardagsrumstaket droppade de nu in vatten, inga mängder men en liten pöl hade det blivit på golvet. Direkt åkte tankarna till elementet på övervåningen som läckt från termostaten tidigare, väl uppe på övervåningen såg det inte riktigt ut som att vattnet kom från termostaten. När vi upptäckte att det läckte tidigare lindade vi nämligen handdukar runt termostaten och de var inte blöta idag. Vi grubblade länge hit och dit på om det kunde vara något vattenrör som vi råkat hitta av när vi reglade ner taket. Eller om det kunde vara tövatten från taket, hade de något att göra med avloppet som läckte igår? Mitt i funderandet dök iaf min morbror upp som räddaren i nöden.. kändes det som. Den där glada utomstående personen som inte alls känns lika bekymrad över problemet. Han kikade runt med oss, tog skotern ett varv runt huset och kollade hur det såg ut med isbildning på taket på baksidan huset. Snön på taket såg inte så farlig ut att vi kunde sätta den som huvudmisstänkt. Så upp på övervåningen och kolla igen, det hela slutade med att golvet och en bit av väggen bröts upp. Utan att egentligen hitta boven i dramat.
Elementrören verkar vara hela, ytterväggen torr. Det läcker visserligen lite från termostaten men fortfarande inte så mycket att det känns som att det är anledningen. Nu får vi lämna det hela och kolla om det torkar upp eller om det blir mer fukt och isf var det kommer från.


Ett kaos lämnade vi i huset när vi åkte hem idag. Nu har vi varit och rivit i precis alla rum, det här var det enda rummet som faktiskt var orört och fint :P Men stora sovrummet är inte så hemskt, stänger vi garderoberna så märker man nästan inget av att vi rivit muren som en gång var där inne. 
Så, sammanfattningsvis, lite nedslagna av allt vattenläckage de senaste dagarna. Men.. gipset är hemma och ska väl förhoppningsvis komma upp på väggarna i helgen.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar